15 February 2014

72

Assalamualaikum


"Love is not simple as candlelight and roses. Love is a day-to-day living, taking time, making time to be there, with open arms and a giving heart. Love is a special life we share.." Anonymous

Happy 72nd monthsary my dear. May all our wishes come true. 

8 February 2014

Current obsession: Glass jar

Assalamualaikum

Lately ni, aku ada satu hobi pelik
mak ngan kak aku pun pelik dengan hobi aku ni
ntah, bagi aku tak pelik mana pun. hahaha

Aku suka kumpul glass jar
kadang-kadang bila pi supermarket 
beli mayonis, sos prego dan macam-macam yang packaging dia dalam jar
lepas tu siap pesan jangan buang jar tu
sebab aku nak

- sebahagian dari koleksi aku -

Nak buat apa dengan jar tu?
actually macam-macam jenis DIY boleh buat guna recycled jar ni
boleh buat stationery holder macam pen/pencil/crayon etc
boleh jugak buat vase untuk letak fresh flowers dalam tu
boleh jugak buat spice jar
and ada jugak terfikir nak buat terrarium
tapi mana nak cari tanah dan plants yang kecik-kecik dekat area rumah aku? 
takkan nak beli tanah kat kedai nursery kot
haha no no, itu membazir bagi aku
kalau boleh dapat free, aku akan cuba dapatkan free
ni bukan kedekut, tapi berjimat cermat OK >.<

ni antara kegunaan glass jar---tapi yang DIY je la
sebab aku memang suka buat DIY and benda-benda yang berseni bagai ni

1. Stationery holder



2. Fresh flowers vase


3. Spice jar


4. Terrarium


5. Others

- candle holder - 

- cookies/candy jar - 

(gambar semua aku google je ye)

Namun akikatnya entah bila boleh nak men-DIY-ing pun tak tau
haha masa tak berapa nak ada sangat
nanti kalau ada masa dan ada bahan nak men-DIY-ing
ada lah hasil
setakat ni biarlah balang-balang tu kosong dulu sebelum dikerjakan
hehe

ok tamat dah entry ni
aku memang tak pandai nak buat intro dan ending dalam entry aku
anyway, thanks for reading my dear readers (macam lah ada reader sangat)

OST Dee: Kerana Kau by Daiyan Trisha ♥♥♥

Assalamualaikum


Di saat ku menjadi pilihan
Kau menjadikan ku yang pertama
Di saat ku dalam kesedihan
Kau menyanyikan lagu irama

Ku mampu tempuhi halangan
Tapi tidak akan ku mampu tanpamu

Kerana kau berikan ku bahagia
Bila kau menyatakan cintamu
Kerana kau membuat ku terlena dalam rindu
Aku cinta padamu

Di saat ku memikul bebanan
Kau memberikan ku kekuatan
Oh kehadiranmu hanya satu
Sentiasa menemaniku
Ku mampu tempuhi halangan
Tapi tidak akan ku mampu tanpamu

Kerana kau berikan ku bahagia
Bila kau menyatakan cintamu
Kerana kau membuat ku terlena dalam rindu
Aku cinta padamu

Kerana kau berikan ku segalanya
Sabar tanpa ada rasa jemu
Kerana kau membuat ku terlena dalam rindu
Aku cinta padamu
Aku cinta padamu

Dan bersama ku merasa bagai sempurna
Kerana kau berikan ku bahagia
Bila kau menyatakan cintamu
Kerana kau membuatku terlena dalam rindu
Aku cinta padamu

Kerana kau berikanku segalanya
Sabar tanpa ada rasa jemu
Kerana kau membuat ku terlena dalam rindu
Aku cinta padamu
Aku cinta padamu


3 February 2014

Life give you the people you need

Assalamualaikum


"Life doesn't give you the people you want, it gives you the people you need. 
To help you, to hurt you, to leave you, to love you and to support you to become the person
you know you can be..." Anonymous