29 August 2013

Dah tiba masa letak jawatan

Assalamualaikum


Dah seminggu jadi 'pengusaha anggur' kat rumah
sekarang, dah tiba masa nak letak jawatan sebagai 'pengusaha anggur'
dan cari kerja lain
kata tuan/puan penasihat, jangan cerewet dalam mencari kerja
kerja ja apa pun janji halal
baik lah

Alhamdulillah,
baru kelmarin aku hantar resume ke satu company untuk mohon kerja
dan semalam aku dapat emel dari company tu
untuk datang interview esok

Tak sangka, secepat tu permohonan aku dipilih
aku dah study serba sedikit tentang apa yang patut untuk interview esok
semoga dipermudahkan urusan temuduga esok
mudah mudahan aku terpilih untuk isi kekosongan jawatan yang ada kat company tu
doakan aku kawan2

p/s: cuak pulak rasa

19 August 2013

Trust

Assalamualaikum

TRUST = KEPERCAYAAN

KEPERCAYAAN
bukan mudah untuk diraih

sekali kita khianati kepercayaan orang lain terhadap kita,
tak mudah nak raih semula kepercayaan itu

maka, tolonglah jangan khianati
KEPERCAYAAN yang dah ada tu

14 August 2013

Hafiz - Bahagiamu Deritaku

Assalamualaikum



Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mahu lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, 
bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

p/s: tersuka sangat lagu ni. like1000x!!! :)