6 July 2013

First step

Assalamualaikum

Alhamdulillah
minggu ni da masuk minggu kedua aku menjalani Latihan Industri
setakat ni semuanya berjalan dengan lancar
tempat aku buat internship ni terletak di somewhere in Sepang
aku tak nak gtau the exact name of tempat aku buat internship ni atas alasan aku sendiri
so those yang tau tu tak pe la, yang tak tau tu tak perlu tau kot

Tempat aku buat internship ni tempat Government
scope kerja pun still dalam scope bidang marine
tak lari jauh pun, cuma kerja dok lab la
bergantung kepada banyak mana sampel masuk
kalau banyak sampel seronok sikit, kerja tak berhenti
tapi kalau dah tak ada sampel, memang keje aku buat taik mata je la
tapi setakat ni baru sekali je aku buat taik mata kat opis
hahahahaha

seronok buat internship kat sini
staf semua sangat friendly, senang nak mesra walaupun baru 2 minggu masuk situ
plus dengan another 4 internship students dari TPM dengan another 3 from UNISEL
diorang pun very friendly
takda masalah nak buat kerja ngan diorang
dan sempat jugak aku promote UMT dan Biologi Marin kat student diploma from TPM yang buat internship kat sini

so, bagi aku this is my first step untuk melangkah ke alam kerjaya
kira macam warm up laaaa
before this aku plan nak further master
tapi juga atas alasan tertentu aku terpaksa tunda dulu plan aku tu
then aku akan kerja dulu untuk gain more experience dalam bidang kerja aku
lepas tu baru aku akan fikir pasal master pulak
and for sure la aku nak jugak kumpul duit
untuk aset masa depan... kih kih kih 

Lepas ni kena lebih gigih untuk cari kerja
tak dapat permanent, contract or part time pun jadi lah dulu
biasa la, nak dapat apa2 pun semuanya kena mula dari bawah dulu kan
hopefully Allah permudahkan urusan aku nak cari kerja
almaklumlah sekarang ni persaingan banyak sangat
lagi2 aku yang cukup2 makan ni nak bersaing dengan orang2 yang super power kat luar sana tu
hanya usaha and berdoa je laaa supaya semuanya dipermudahkan
doakan aku yeee

1 comment:

Anonymous said...

Selamat maju jaya... :-)