24 February 2013

Friends

Assalamualaikum...


Mom always tells me
That you are blessed
To have close girl friends whom grow up together with you
Because they are the people whom you should treasure in life

Growing old together
Sharing all the moments of life
Joy, happiness
Birthdays
From small things like getting a good score, to things like graduating
Or even things like small talk
Always being there for each other almost everyday

Sharing sorrow
The ones who most definitely be there when your relationship fails
Or when your loved one passes on.
They’re the ones who will pick you up when you fall
The ones whose shoulders are there for you to lean on
The unlimited amount tissue paper

They’ll be there in times of need or emergency
Physical, financial, you name it.
The first ones to be there, if not just a step behind

People whom you can trust with all your heart without a doubt
People who may not understand you at first, but when the years go by, can say the smallest things that’ll affect your life.

So, if you ever find friends like these, keep them close, and never let go.
This journey of life isn’t a short one, misunderstandings and arguments may appear
When you’ve been hurt, tell them. Because they may not realise that they’ve hurt you.
When you know you’ve hurt someone, say sorry. Truthfully. Sometimes it may be hard so take your time.
Learn to forgive and forget. Tell them “I forgive you”. But be honest. Forgive when you are ready and don’t keep grudges.
:’>
But mom, you’ve never told me, how am I supposed to find these people, and how do I know if they’re true to me? 

Copy & paste from HERE

Rindu my bestfriends since sekolah menengah. Dayah.... Wani....

20 February 2013

Berangan jap eh

Bestnya kalau dapat rumah yang macam ni....
grrrrrrr
gila sekejap bila tengok gambar2 kat Tumblr

mode BERANGAN activated
nanti da keja nak kumpul duit
nak beli tu nak beli ni
nak buat macam tu nak buat macam ni
nak style tu nak style ni
ZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZ

p/s: post ni sebenarnya da lama berkepuk dalam draft. ni baru teringat nak publish. layan je la ek...
p/s/s: pastel itu menawan kan???

3 February 2013

Fear Factor Selebriti Malaysia

Hai
lama tak update kan
and malam ni tiba2 nak update
nak cerita pasal Fear factor Selebriti Malaysia
ok, macam agak ketinggalan sikit kan
kalau baru sekarang aku nak cerita pasal Fear Factor Selebriti Malaysia ni kan
sebab aku tengok online bukan live kat tv kan
so, memang lambat sikit la nak update kan
kan, kan, kan
pe hal banyak sangat kan ni hah???

sekarang ni aku tengah tengok episod 6
yang semalam punya kalau tak salah aku

tapi yang aku nak komen dalam game show ni la kan *kan lagi*
aku kurang senang tengok act salah seorang dari contestant fear factor ni
aku rasa sapa yang follow game show ni dari awal sampai episod semalam memang akan tau sapa yang aku maksudkan tu

"aku harap ada orang lemas"

you punya statement buat ramai orang berapi la brader
perlu ke nak doakan bad things tentang kawan2 you?
macam ni ke selebriti tunjuk contoh kat public???
bukan dalam episod ni je aku nampak bad attitude dia
episod2 sebelum ni pun
 tak perlu nak provoke orang lain dengan ayat2 negatif
sama2 selebriti kot
sampai nak mendoakan kawan2 lemas
sungguh aku tak paham manusia macam ni
malu la dengan kawan2 lawan and public yang menonton game show ni
even you frust dengan game yang you kalah tu
terima je la as tak de rezeki
tak payah la nak perli orang yang kalahkan you tu
or sampai nak doakan orang lain lemas

sepatutnya as a public figure
tunjuk la contoh and positive attitude untuk dijadikan ikutan
bukan macam tu cara nak menang
atu dengan azri terkeluar pun sebab mistake diorang dalam game tu
kalau tak da lama kau say good bye
ish, geram pulak aku
emo lebih da ni

dia bengang la tu kalah dengan hairul
nampak sangat, camera pun fokus kat muka bengang dia time hairul & dazrin dapat imuniti
hehehehe
>.<


P/s: team favorite aku semestinya hairul & dazrin
ada sikit pengaruh adam & hawa dengan setia hujung nyawa kat situ 
hehe
pleaseeeeee.... immunitttiiiiiiii
haha, comel sangat part tu...
yang tak tengok tu mesti tak paham kan
nak paham pi tengok la
tengok episod 6 je pun tak pe da
da boleh cukup bengang dengan orang tu
grrr, tak habis lagi panas ni
orang lain da panas semalam, aku baru nak panas ari ni
flight delay laaaa
hahahaha

persaingan secara sihat tu penting
kan dazrin, kan hairul???

ok la
babai