5 January 2013

Shhhhh... please be silent

kadang2, aku lebih prefer to be silent
daripada bercakap banyak
sebab kalau banyak sangat bercakap
boleh buat kepala aku sendiri fenin

bila diam
just talk to ourselves je
nak merungut ke, nak mengadu ke, nak happy2 ke
cakap dengan diri sendiri je
but dalam hati la
kang kalo bercakap sorang2, dikatakan GILA pulak
heheeee

ada quotes mengatakan
quotes from Mother Teresa
"We need to find God,
and He cannot be found in noise
and restlessness
God is friend of silence,
see how nature - trees, flowers, grass
grows in silence
see the stars, the moon and the sun,
how they move is silence
to be able to touch soul"

So, silence jugak one way
untuk kita mendekatkan diri dengan Pencipta
so Linda,
tak payah la nak pot pet pot pet sangat mulut tu
dok diam2, penuhkan ilmu di dada
cari jalan untuk dekat dengan Dia

P/s: salah satu cara untuk diam juga adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TIDURRR
jom tido
nyte!!!
Assalamualaikum >.<

6 comments:

pjolinda said...

linda...saba k..setiap yg berlaku de hikmahnye..XD...smile always..

haslinda said...

@pjolinda

ahaaaa. amboi lajunye komen. stalker ke ni??? haha

ada lagi satu quote, best gak. dia kata kan:

"coins always make sounds, but paper moneys are always silent. so, when our value increases, keep ourselves silent and humble..."

heee... malam ni berquotes2 pulak dah. tlebih ckp da ni. diam linda, diammmm!!!!

pjolinda said...

stalker katenyer..??ok...pjol...diam pjol...emm...XD

haslinda said...

@pjolinda

alamak...

adoiiiii, fenin3x... XP

pjolinda said...

eh..laju reply...stalker ek..?emm...XD

haslinda said...

@pjolinda

adoi, kena balik... haha, da la. nak tidoq. nk berhibernate diam2... hehe :P