7 January 2013

Awan, bulan & bintang

Aku suka pandang ke atas
bila hari siang, aku nampak awan
bila malam, aku nampak bulan dan bintang

Mereka ni lah yang menemani siang dan malam aku
bila tengah malam
tak nampak pape dah sebab dah buat taik mata
kannnn

Tahniah buat Yuna & Terukir di Bintang selaku Juara AJL-27

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

ehem2, aik terjiwang pulak nyanyi lagu Yuna ni
ok lah, jom tido
nyteeee!!!!

5 January 2013

Subhan'Allah

Subhan'Allah
  • I said: My sins are so many.
  • Allah said: "And who can forgive sins except Allah? " [3:135]
  • I said: Do not leave me.
  • Allah said: "So remember Me; I will remember you." [2:152]
  • I said: I'm facing a lot of difficulties in life.
  • Allah said: "And whoever fears Allah ? He will make for him a way out." [65:2]
  • I said: I have many dreams that I want to come true.
  • Allah said: "Call upon Me; I will respond to you." [40:60]

Jom mengadu pada Allah
>.<
source: taarrad7in

Shhhhh... please be silent

kadang2, aku lebih prefer to be silent
daripada bercakap banyak
sebab kalau banyak sangat bercakap
boleh buat kepala aku sendiri fenin

bila diam
just talk to ourselves je
nak merungut ke, nak mengadu ke, nak happy2 ke
cakap dengan diri sendiri je
but dalam hati la
kang kalo bercakap sorang2, dikatakan GILA pulak
heheeee

ada quotes mengatakan
quotes from Mother Teresa
"We need to find God,
and He cannot be found in noise
and restlessness
God is friend of silence,
see how nature - trees, flowers, grass
grows in silence
see the stars, the moon and the sun,
how they move is silence
to be able to touch soul"

So, silence jugak one way
untuk kita mendekatkan diri dengan Pencipta
so Linda,
tak payah la nak pot pet pot pet sangat mulut tu
dok diam2, penuhkan ilmu di dada
cari jalan untuk dekat dengan Dia

P/s: salah satu cara untuk diam juga adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TIDURRR
jom tido
nyte!!!
Assalamualaikum >.<

2 January 2013

Addicted dah

Hai
Hari ni balik dari exam
aku marathon online drama Setia Hujung Nyawa
dari episod 1 hingga 7
besttttt citer ni
lawak pun ada
aku asik gelak je tengok drama ni

drama ni juga diadaptasi dari novel Setia Hujung Nyawa karya Fatin Nabila
lakonan Amar Ashraf & Nelydia Senrose sebagai watak utama
tergugat iman aku tengok senyuman hero drama ni
heheheh *gatai!!!!!*
senyuman dia soooooooo sweet
awwwwwwwwwww *panggggggg!!!*
ok tersedar dari angau

dah2
tunggu esok pulak untuk episod seterusnya
drama Adam Hawa dah lama ditinggalkan
nak sambung ke tak tengok Adam Hawa????
nanti la tengok, lagi pun da tau jalan cerita Adam Hawa
ada reporter tukang report perkembangan Adam Hawa
heheeeee
>.<

ok la
bye!!!