31 December 2012

Terapi

hai
petang tadi aku stress
stress dengan exam

rimas
keluar dewan kot la boleh release tension dengan paper tu
sekali bertambah2 stress ade la
boleh pulak diorang dok discuss jawapan exam tadi kat luar dewan tu
der, dah jawab sudah la
tak yah la nak bincang2 
lu buat gua stress laaaa
haiyak

aku memang pantang orang bincang jawapan pas exam ni

kalau stress
mesti kena ada terapi
selain terapi dengan mendekatkan diri dengan Pencipta
ada juga terapi lain yang boleh membantu meredakan stress
tau aku buat apa nak buang najis2 stress dalam kepala aku ni???

aku buat dodol
eh, salah
doodle
lama dah aku tak mendoodle ni
hari ni aku nak mendoodle
sebenarnya tujuan utama aku buat doodle ni untuk buat header blog aku
teringin nak letak doodle dalam header
so, aku pun mendodol la
ni la hasil nyaaaa

haaaaaaa
tu dia
besaq gedabak aku letak
bila dah siap doodle ni
terhasil lah header macam kat atas tu
susah jugak nak lukis doodle ni
tapi lebih mudah la kalau nak compare lukis dengan photoshop @ paint
aku lukis guna software
Paint Tool SAI
best lukis guna software ni
masa first time guna software ni dulu
jakun sat
semua benda aku nak lukis
sebab senang sangat nak buat curve
buatkan lukisan kita nampak smooth ja
tak da la nampak macam melukis time gempa bumi kan
hehe
kih kih kih
nak terlucut gigi aku tengok doodle aku ni
ni antara doodle yang aku pernah lukis guna Photoshop
sila gelak kan aku secara beramai2
gila ketaq tangan aku time tu lukis guna Photoshop
hancur musnah doodle aku
sekarang ni doodle aku dah improve 
gunalah PainTooSAI
haha sempat buat iklan sat dekat sini

ok lah
lepas exam tadi
aku langsung tak sentuh buku lagi
next paper on wednesday
3 - 5 petang
wish me luck ok
harapnye tak de la stress lagi
kalo stress, kena lukis doodle lagi laaa
haaaahaha ok tak lawak

nyte semua
daaa~~~

eh jap, cuti sekolah dah nak habis kan????
buat adik2 yang nak masuk rsekolah tu 
termasuk anak2 buah aku
selamat back to school
belajaq baguih2 naaaa
biaq masuk universiti sok besaq
jadilah seorang anak yang berguna

to Luzman and Lutfi, anak2 buah yang acu sayangi
nak masuk darjah satu dah tahun 2013
masa orentasi ari tu dengar2 Man seronok dapat sekolah ngan kawan baru kan
bagus la
Lutfi pun mesti best dapat kawan baru
hang jangan nak pi buli kawan2 naaa Lutfi
Lutfi jangan nak komplen sangat kat cikgu time mengajaq naaa
acu tau la hang tu cerdik terlebih
Man, jangan nak cengeng2 sangat kat sekolah
kalau kawan buli Man, Man buli depa balik
budak2 sekarang jangan di bagi muka
dah, sekian saja wasiat dari acu

ngantuk lah bagi wasiat ni
good night alls
daa~~~

eh, jap
tak de pape laaaa
hehe
>.<

12 comments:

Anonymous said...

LuTFi said: Adik nak demam, bersin2 ni mak, x yah p sklh la sok..huhuhu.

Dah nmpk dah...

haslinda said...

@Anonymous

haha... btuah, belum masuk sekolah lagi dah bg alasan tu... bahaya ni. harapnya x ikut jejak acu la naaa...

pjolinda said...

nape jgn jd mcm acu..??acu die kuat ngelat ke..??haha

haslinda said...

@pjolinda

aaaaaaaaa... xtau2... hee ;P

Anonymous said...

nak update status terbaru Lutfi nak ke sklh, br sebentar td:

sambil berbaring atas katil:
Mak, satg pukul 11 ada cite Chowder, pukul 12 ada L.A.Z.L.O..ala adik rindu la nak tgk katun, please..please..please mak...(padahal bknnya setahun x tgk katun, br 2/3 min yg lepas)..

TIDOQ!!! (jeritan dr Mikhail)..
trs dia tarik selimut...

seminit kemudian..
makkkkk...adik lapaq la..

HAH!! maknya plk jerit, mn tdknya br je lps mkn nasik..

BerDRAMA sungguh budak ni rupanya!!

pjolinda said...

hahaha....anak emas mmg mcm tu kak...huhu..

haslinda said...

@Anonymous

hahahaha... sakit perut aku gelak kt lutfi ni. smbil dok byg mimik muka dia tu...

byk alasan dia. suruh dia tdoq awal. la ni x boleh tido lewat, bgn lewat da...

haslinda said...

@pjolinda

emas ke, silver ke, suasa or gangsa sekali pun, kalo da otak cerdik tu, memang pandai nak create cerita2 dramatis. haha... :P

Anonymous said...

klu otak cerdik ke arah yg bguna, orait la tu...takutnya, klu bab nak mengelat je yg cerdik...payah!

minta2 dia jd yg cerdik mcm hgpa la!!(oppss..mcm mak dia jgk, apa! ingt mak dia x pandai ke, cuma x msk U je...ter"U"turn je..hehe)

pjolinda said...

mcm kamu ler....XD

haslinda said...

@Anonymous

kalo mak dia tak buat "U"turn dulu, takut anak jadi terlebih+over+extra+hyper cerdik pulak nanti. haha... lagi payah nanti..

haslinda said...

@pjolinda

kamu??? sapa2? (pandang kiri kanan... ooo tau dah sapa...) hihihi... :P