1 December 2012

Hello December

Hai semua
tak terasa hari berganti hari
minggu berganti minggu
bulan berganti bulan
sedar sedar dah masuk December 2012
say hi to December
say good bye to the past
tak terasa detik berlalu semakin pantas menuju penghujung tahun
tinggal sebulan lagi nak masuk tahun baru
dan baru setengah bulan kita dah masuk tahun baru
mungkin boleh refresh azam
yang dah tercapai tu alhadulillah
yang tak tercapai tu
takkan nak kubur camtu je kan
tak salah bawak ke tahun depan
tu pun kalau azam tu tak da expired date lah kan

tahun 2012
kalau nak buat rentetan
banyak jugak drama tahun ni dalam hidup aku
boleh buat novel atau drama
konpem meletup kalah adam dan hawa
hehe

apa pun
setiap apa yang terjadi 
sama ada bitter or sweet
tu semua kenangan
yang bitter makes us stronger semestinya
yang sweet tu sweet lah kan
bila kenang semua tu
boleh buat kita senyum
every moment yang melintasi hidup kita 
pasti akan jadi sejarah
sejarah tu lah yang menjadi teladan serta pengajaran
supaya untuk saat yang bakal mendatang tu
would be better than before
kan?

same goes with me
semestinya aku meletakkan satu titik 
titik yang aku nak capai
dalam tahun akan datang ni
sebab aku nak buktikan kepada semua
aku mungkin kalah dalam satu pertarungan yang lepas
tapi tak bermakna aku tak boleh menang dalam pertarungan yang lain

sesungguhnya
aku impikan 2013 bakal menjadi tahun kecemerlangan aku
mungkin dalam masa sebulan yang tinggal ni
kita boleh buat checklist balik
list all the past
what should be renewed
what should be discarded
and what should be upgraded

sebab
year by year
aku nak upgrade diri sendiri
dari yang keruh kepada yang jernih
dari pudar kepada cerah
dari yang kurang kepada yang memadai (jangan melebihi)
dari yang cacat kepada yang sempurna
eh, sempurna tu mustahil
tapi sekurangnya biarlah baik dari sebelumnya

perubahan tu
tak banyak biarlah sedikit
tak mendadak biarlah slow2
at least berganjak jugak dari tidak langsung
dari takuk lama yang kita dah tahu masih ada peluang untuk diperbaharui

macam terpanjang pulak entry malam ni
rasa sedih nak tinggalkan 2012 yang semakin pendek masa yang tinggal
aku pasti akan rindu
bitter and sweet 2012
>.<

5 comments:

pjolinda said...

in 2012, awk byk da berubah kepada positif..teruskan smpai ble2...make me n ur family proud...k...sy akan sentiase sokong awk dan xkan mengeluh menemani idup awk xkire susua senang...gewd luck awk...be a good girl..hihi...

Anonymous said...

yayaya..terus menjadi anak dan adik yg cemerlang....

kura said...

aku mungkin kalah dalam satu pertarungan yang lepas
tapi tak bermakna aku tak boleh menang dalam pertarungan yang lain - LIKE!

Anonymous said...

bgus..jd org kuat..bangkit dari kekalahan n trus mgejar impian..tp jngn lpe pndg ke langit..ia ckup indah di nikmati...

Anonymous said...

dan jgn lupa tgk ke bwh sekali sekala ya...jgn lupa bumi dpijak...