29 December 2012

Doakan cik bulat

hai
sejak2 menyepikan diri ni
gua *eh tetiba pulak gua*
aku sedang asyik bercinta dengan buku
esok jam 3 petang cik bulat nak berperang
*eh, ada orang perasan ke blog aku da tukar nama*
bertempur di medan peperiksaan
jadi semua
anda adalah diwajibkan mendoakan cik bulat
supaya boleh jawab exam dengan baik
tanpa sebarang gangguan

untuk kawan2 yang turut sama2 nak bertempur esok
nah cik bulat nak share satu doa
baguih hangpa baca doa ni sebelum nak jawab exam

Doa sebelum peperiksaan bermula
"Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah. 
Sedangkan yang susah Engkau boleh jadikan mudah, apabila Engkau menghendakinya."

jangan lupa baca doa penerang hati sekali

kalau yang tengah dok study lagi tu
boleh amalkan doa menghilangkan sifat lupa
sesuai untuk orang yang otak makin slow loading macam aku ni
eh, tak la
semua boleh amalkan 
supaya apa yang kita baca tu
mudah mendapat kefahaman dan kuat daya ingatan

Doa Menghilangkan Sifat Lupa
"Ya Allah, terangilah penglihatanku dengan kitab, lapangkanlah dadaku dengannya, jadikan aku beramal dengannya, lancarkan lidahku menyebutnya, kuatkanlah hatiku dengannya dan percepatkanlah kefahamanku dengannya, dengan daya dan kekuatanMu, kerana tiada daya dan kekuatan melainkan dengan pertolonganMu, wahai Tuhan yang maha pengasih daripada segala yang mengasihani."

banyak juga doa lain yang boleh diamalkan untuk pelajar
bukan atas tu saja
ok, selamat maju jaya to all my friends
yang akan menduduki final exam
wish you all the best
doa banyak2 seiring dengan usaha yang gigih
in sha Allah, Allah bagi kejayaan buat kita
nak sambung study
daaaa ~~
>.<

jap2, sebelum tu
nak ucapakan jugak HAPPY NEW YEAR to all of you
semoga tahun 2013 menjadi tahun yang lebih baik dari sebelumnya
aminnnn

dah, abih da
tu jeeee
>.<

6 comments:

pjolinda said...

emm..ok...gewdluck in ur final exam...n doakan kt utk final exam k...XD..Selamat tahun baru juga..

Anonymous said...

good luck to both of u..Pjo n Cik Bulat (bulatttt la sgt..sok2 bulat sggh padan muka, hehe)...jawap dgn tenang...tumpukan ke exam...lupakan b/fren @ g/fren..hahahaha!!

pjolinda said...

perlu ke lupekan..???xleh lupekan...pengurussan tu penting kak..

Anonymous said...

iyo lah cek Pjo..hehe

haslinda said...

@Anonymous

bukan da memamng bulat ka??? haha...

haslinda said...

@pjolinda

gud luck jugak... :)