21 December 2012

Berehat sebentar bersama kopi o dan belog

Sluurrrrppppp
nikmatnya menikmati secawan kopi o
dikala cuaca sejuk ke tulang
sambil menaip entry melegakan lenguh jari menulis

hari ni dari pagi study
tak de lah pagi sangat
aku ni spesies manusia yang mana lepas subuh akan tido balik
lagi2 hari cuti
memang buat2 tak sedar nak bangun awal la bila tido lepas subuh tu
bangun2 je rumet balik dari usrah
bawak roti canai kedai hot-hot
peh, memang orang lapar disorong makanan la 
bangun, mandi, siap wangi2
apa lagi, bersarapan roti canai laaaa
lepas tu baru dapat mula belajar dengan aman dan damai

sampai petang kawan kol
ajak jalan2 bundle teluk ketapang
tengah2 dok jalan dari satu bundle ke bundle yang lain
hujan turun dengan machonya
kami apa lagi
ber hindustan lah dari satu bundle ke bundle yang lain
at last, pi bundle beli apam balik
bukan beli baju
duit tak dak
=.=

ok lah
selamat berstudy rakan2 ku
jangan hooo haaa hooo haaa sangat time study week
aku tau study week ni ramai yang plan nak bercuti
tadi aku dengar
ada yang nak pi Gambang Water Park la,
Genting Highland la, Cameron Highland la,
Kuantan la, Mesra Mall laaaa
aku sebut Legoland je, korang melalut lebih2 da
ish kawan2 aku niiii

tak kisah la korang nak gi mana
pesan aku study jangan lupe ye
aku paham korang nak release tension
lepas da struggle dengan assignment, 
presentation and segala bagai macam tugasan sebelum ni
kan????

dah la
membebel macam mak mak pulak aku ni
macam bagus
jom sambung slurppppp kopi o
da sejuk da kopi o aku ni
>.<
cantik kan...
sape2 nak belikan aku satu???
weeeeee
>.-

12 comments:

pjolinda said...

ni study blog ke pe..??hehe...n uxde plan pape utk release tension..?

Anonymous said...

ala...balik la kmpg..rindu kat hg..

haslinda said...

@Anonymous

oh, rindu ek... apa kata hangpa smua buat konvoi mai ziarah aku kat sini... buka jauh pun pahang-terengganu...

lg pun, bukan selalu pun kan. pastu kita p la makan steamboat, sotong celop tepung, ikan bakaq, ikan stim, ikan masin, ikan bilis semua. jimat duit aku. dapat makan free sekali dua kala kan... hahaa..

haslinda said...

@pjolinda

Plan nak p legoland. tapi x dak duit. huk huk... :(

pjolinda said...

ha..btol ckp linda...da dtg nnti,ajak la kiter...nak mkn free gak..hehe..(xmalunyer kan..) XD

haslinda said...

@pjolinda

pas tu boleh la order tomyam sorang semangkuk... makan sampai pecah perut :P

Eny Abdullah said...

hujung2 tahun ni mmg rasa mcm nak bercuti je kan.. habis kan cuti hehehe

haslinda said...

@Eny Abdullah

hehe, habiskan cuti. habis kan duit...

masuk tahun baru semua dok diam2... heeee :)

Anonymous said...

iyee leeee......bat skit la yg tu...isnyaallah satu hari nnt di thn dan hari ntah bila2 pun tak tau..mayb 2nd konvo hg ka???

haslinda said...

@Anonymous

ceh, tunggu aku konvo baru nak mai???
jd laaa.. mai konvoi byk2 keta sikit. boleh angkut brg2 aku yg blambak ni...

Anonymous said...

aku bw lori ikan utk hg...

normala_ali said...

canteknya gelang 2.. nk satu.. :p