18 November 2012

Haiwan pun pandai romatik

Hai kawan2...
meh tengok video comel ni


alahaiiii
otter pun pandai romantik2
jeles ni
hahaha
>.<

15 November 2012

Camel hump hairstyle are forbidden in Islam


Source: Tumblr
"Lead a simple life, dress modestly and follow the pious ladies of the past"
Wallahualam
sekali lagi sebagai peringatan untuk diri sendiri
supaya tidak tersasar dari landasan agama
>.<

14 November 2012

What stage are you at in covering your aurah?

Source: Tumblr

Tepuk dada, tanya iman.
di mana tahap kita???
ini sebagai peringatan untuk diri sendiri juga
dalam perjalanan menuju ke jalan Allah
>.<

10 November 2012

Malu

Hai
korang tau tak
aku ni kan
ada satu hobi
iaitu mengambil gambar
tak kira lah gambar apa pun
kalau tak guna camera besor Nikon aku tu
aku belasah camera compact mr boypren
kalo tak de jugak dua2 tu
guna camera henpon je

tapi
aku ada satu kelemahan
yang tak sepatutnya ada pada seorang photographer
photographer??? wowwww
bajet terer sangat la tewww dalam photography
tak! tak!
ce tengok dulu definisi photographer kat SINI
ok?

then sambung
apa masalahnya dengan aku?
ok, aku ada sifat malu
malu nak ambil gamba depan orang ramai
ye la, aku ni dok belaja lagi skill2 photography
skill memang tak banyak pun
nak main mode manual pun terkial2 lagi

kadang2 tu bila berjalan
ada la aku bawak camera DSLR Nikon aku tu
tapi simpan dalam beg je
sebab apa?
malu la nak ambik gambar depan khalayak
dah skill pun tak de
pastu takut orang sekeliling yang memerhati akan cakap
budak ni paparazi ke? benda macam tu pun nak ambik
bagi aku seorang photogrpaher akan nampak sesuatu tu berbeza dari apa yang orang lain nampak
erti kata lain
orang lain nampak sesuatu tu sebagai sesuatu yang orang tak nak pandang pun
tapi seorang photographer nampak sesuatu itu sebagai seni
ye dok????

pastu aku rasa macam akan ada yang kata
"dia ingat dia ada camera besar tu, dia hebat ke?"
"eleh, berlagak nak menunjuk camera mahal dia la tu"
grrrrr
ada ke yang akan cakap macam ni?
ke aku je yang berfikiran negatif?

ade sekali tu, aku asyik sangat dok ambik gamba masa fieldtrip
kononnye nak belajar break the shame lah kan
pastu tetibe ada sorang hamba Allah ni
dia cakap
"dah2 la tu mengambik gamba nye, ko tak de keje lain da ke. asik tergantung je camera kat leher ko tu"
terima kasih hamba Allah

see, tu minat aku
bila ada orang cakap macam tu
bertambah la aku segan nak guna camera besar gedabak aku depan khalayak
melainkan kalau tempat tu yang mana semua orang pakai camera itam besar tu jugak
haaa,yang tu jadi kurang sikit segan aku
kira macam ada geng la kan
heee
mak cakap
watpe beli camera mahal2, tapi simpan dalam beg je
keluarkan lah

kadang2 aku miss the best moment
the best scene
semata2 sifat malu tak bertempat aku tu
rugi tak?
bila semua photographer kejarkan best scene untuk 'ditembak'
aku pulak
'tembak' guna mata je laaaa

hmmm
itu lah aku
malu tak bertempat kot
pelik kan aku ni?
cane ek nak ilangkan rasa malu nak jadi photographer di khalayak?
kalau tempat tu sunyi, aku sorang je yang ada
baru la aku ada confidence sikit nak keluarkan camera tu 
ada tips tak nak kasi yakin???
ntah ape2 je la aku ni kan
=.="

9 November 2012

Jumma Mubarak!!!

Jumma

The most sacred day
with countless blessing and mercies of Allah
may this Jumma lighten your life
with teachings of Islam
and protect you from calamity

Have a blessed Friday

Jumma Mubarak!!!  

Ambik mood

Bila otak tengah berserabut
tengok pulak bilik berserabut
(lebih specific ruang tidur aku sendiri lah)
lagi berserabut kepala hotak aku
macam tongkang pecah pun hado rupe tempat tido aku

Ni konon nye nak ambik mood mengemas ruang tidor aku 
nah aku google idea bedroom decoration
belambak yang cun melecun
tapi belambak jugak lah yang tak releven dengan ruang tidor aku yang sempit
tambah dengan barang yang ntah2 ape2
punya lah belambak
eeeiii comelnye
tiba2 teringat IKEA
aku memang suka design perabot dari IKEA
pastu laju je google IKEA bedroom design pulak
dan dari dulu, kini dan selamanya (mungkin)
aku paling suka katil jenis besi macam ni
antik dan classic gitewww
amacam
ada mengancam tak???
heeee, taste nak pwincessss (pwincess lah sangat) aje
lain orang lain taste 
untuk aku, aku suka yang ala2 classic+vintage

Ok
ni macam dah melalut jauh je
niat asal nak mencari mood kemas ruang tidor je
ni dah jauh pergi ni
dan kesimpulan nye
sampai kesudah tak berkemas lagi tempat tidor aku
esok lah kemas
(jangan cakap pape, kalo dah malas tu, malas jugak le)
cuti seminggu
nanti boleh kemas
(alasan)
=.=''

7 November 2012

I sentap okes



Aku cuba nak komplen sesuatu yang aku rasa aku tau tapi orang lain tak tau 
(ia bukan rahsia ok)
tapi tak sempat lagi aku nak sampaikan apa yang aku tau tapi kau tak tahu tu
kau dah potong ayat aku 
dan ayat kau tu bikin aku SENTAP

I SENTAP OKES!!!

Never mind lah.
terus aku tak jadi nak habiskan komplen aku tu
biar lah kau tak payah tahu
baik aku dok diam2, senyap2
daripada aku SENTAP
Cerita kat bunga lagi bagus
orang lain memang susah nak faham
kalau diorang tak nampak situasi yang kita cuba nak sampaikan

F.A.D.E

Source: Tumblr

Saja rasa nak post quote ni. cam cantik je quote ni...
Cuti seminggu. nak balik rumah.
Tapi......... tak boleh balik
Sebab.......... komitmen lain menanti disini
sabar ye duhai hati
>.<

1 November 2012

Berbicaralah dalam sujudmu

Di saat tidak ada seorang pun yang boleh kamu percaya untuk mendengar isi hatimu
Di saat tiada ada yang mampu menghilangkan gelisah di hatimu
Di saat bibirmu tak mampu mengeluarkan kata-kata
Maka...
Berbicaralah dalam sujudmu
Berceritalah kepadaNya
Allah akan menjadi pendengar yang setia untukmu
>.<

That's Allah

Have you ever been down and out
and nobody seems to be around for you to talk to
That is Allah
He wants you to talk to Him

Have you ever been just sitting there
and all of sudden you feel like doing nice for someone you care for
That is Allah
He talks to you

Have you ever been thinking 
about someone that you haven't seen in a long time
and next thing you know you see them or receive a phone call from them
That is Allah
there is no such thing as "coincidence"

Have you ever received something wonderful
that you didn't even ask for
That is Allah
He knows the desire of your heart

Have you ever been in a situation
and you had no idea how it is going to get better
but now you look back on it
That is Allah
He passes us through tribulation to see a brighter day

In all that we do
we should totally give Allah thanks
and our prayers blessing will continue to multiply
>.<