15 August 2012

Doodle Ucapan Hari Raya

Assalamualaikum... :)

Hai. semalam aku agak terlebih rajin *agak okes*, maka aku terlukis lah empat doodle raya. ekceli doodle ni kira macam pengganti kad raya la. kalau dulu2 semua pakat dok beli kad raya, siap berlagu lagi kan, tapi aku buat doodle je lah. nak beli kad raya pun, dah macam lewat je kan. lagi pun jimat sikit duit ai... next Ramadhan mungkin boleh kot buat kad raya. errr, tak janji...

Okey2, tangan dan jari dah naik keras dah ni sebab dok menekan mouse nak siapkan empat doodle ni. almaklum lah, ai ni bukan lah doodler yang terrer, terkial2 jugak dok belajar. maka, untuk Aidilfitri yang bakal tiba ni, terhasil lah doodle raya ni. empat je, tak mampu banyak2.
 Aku tengok balik doodle atas ni macam nak baca berita je
Credit to Kak Azzah. aku banyak rujuk tutorial lukis doodle melalui blog dia. doodles yang dia lukis pun semuanya cun2 belaka. so, pelan2 la aku belajar lukis doodle sampai naik lenguh dah tangan ni. if ade sape2 yang tersuka dengan doodle2 raya ai ni, boleh je ambil. nak backlink balik ke, nak credit ke, tak nak ke, ai tak kisah. ai kasi ikhlas. sebab doodle ai tak sehebat doodle2 doodler lain pun. yang penting uollss semua heppy. tak gitu ye cik kiah. hehe...  

Ok la. next time kalau rajin lagi, ai mendodol lagi lah. dah nak raya ni, makan dodol time raya syiok jugak kan... hehe... bubye uollss... >.<

7 comments:

gary said...

wah!! cantik la!! :D

selamat hari raya aidilfitri... :)

iMah said...

comel nyeeee >_<

xpenah reti buat doodle gini..

KizZ said...

WAh chumil doodle2 tu..sangat berbakat ok..

Sarah Mohd Saleh said...

comel gile dudel..slmat ari layaaa ;D

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

laa.. ingt kn doodle azzah... hehe..slamat hari raya

Anis anak wong said...

tlng laa ajarkan... tringin nk buat... tp xde sape tlng ajarkn...

haslinda said...

@Anis anak wong

Insya'allah kalo smpt, saya try buat tutorial cara nak lukis k. :)