14 May 2012

Tahniah buat saya!!!

Assalamualaikum... :)

Tahniah untuk aku. sebagai ganjaran stress yang berpanjangan, aku telah menerima pakej sakit yang hebat.

SAKIT MATA
+
SAKIT KEPALA
+
SAKIT PERUT
=
SAKIT JIWA

Dalam minggu ni ada 3 test dalam 3 hari berturut2. Rabu test Lab Marine Biotechnology, Khamis test Marine Ecology, Jumaat test Planktonologi. Sabtu test darah, naik ke turun. hahaha...


Kronik da ni. boleh masuk hospital sakit jiwa terus. bila la stress yang berpanjangan ni nak memendek, lalu stop terus??? nak berhenti belajar boleh??? 

"Sabar lah wahai hati. Allah turunkan ujian sebab Dia tau kita mampu harungi ujian dari-Nya. ujian jugak buatkan kita menjadi insan yang lebih kuat"
"Bukan senang nak jadi senang, tapi sangat senang nak jadi susah. so, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian"
And, all i need to do is
Sekian kelas Bahasa Melayu untuk malam ni. selamat malam murid2. cikgu nak sambung buat slide untuk presentation pagi esok. 

14 comments:

cik ery said...

hahaha.thniah.bkn hg ja.thniah tuk ak jgak.haha

pjolinda said...

Bercintalah dnegan pelajaran, bertunanglah dengan mengulangkaji, berkahwinlah dengan peperiksaan dan berbulan madulah dngan kejayaan...hope..ini membantu...<3

haslinda said...

@cik ery: haha... tahniah untuk kita... :)

haslinda said...

@pjolinda: thanks :)

farah hanim said...

hamboii
streeess sokmo akq saya sorg niee
hhee :)

Dylla Abas said...

insyaAllah..semuanya akan baik2 aje..all de best ye :)

haslinda said...

@fara: tu la pasal nak gila da rasanya. :)

haslinda said...

@dylla abas: tenkiu awak :)

Cik Cempaka said...

hehe, lepas test sure semua sakit2 hilang

Liza Adi said...

Wahai adikku yang cerdik lagi pandai..(kembang lah tu). dengar pantun ini..

"Berakit Ke hulu, berenang ke tepian,
Bersakit dahulu, bersenang kemudian"

InsayaAllah, Itu sebahagian ujian yang tuhan bagi, jgn stress. Mana tau hasilnya nanti tip top.

haslinda said...

@cik cempaka: lepas test dapat penyakit tidur tak mau bangun pulak. hehe :)

pjolinda said...

pergh...sasterawan upenya aksk Liza Adi ni..hehe

haslinda said...

@Liza Adi: InsyaAllah :)

haslinda said...

@pjolinda: jgn main2. sekali dia kuar pantun lapan belas kerat, para sasterawan negara pun kalah tau.

ish, suke ati je kutuk kakak ai ye... :P