19 May 2012

Haaaaaaaa... fuuuuuuuuuu... jadi da doodle ai.

Assalamualaikum...:)

Haaaaaaaaaaaaaaaaa, fuhhhhh... tarik nafas (haaaaaaaaaaaaaaa), hembus (fuuuuuuuuuuuuuu)... hehe..

Pagi tadi baru habis test Planktonology. paper test semalam dan hari ni agak mengancam. WOW!!!

Ok. sekarang baru aku mampu bernafas dengan tenang (tak betol2 tenang sebab next week masih ada dua test menanti dalam satu hari yang sama). tak pa la. study2 jugak kan, tak mau la sampai tak de life langsung kan. so, petang tadi aku kuar pi jalan2 merelaxkan saraf2 otak yang telah berserabut sepanjang minggu lepas, kena uraikan balik demi memastikan aku tak sewel.

Ok. balik dari jalan2 cari makan sampai nak meletop perut (psssttttt, tadi ai makan pizahat tau), aku pun mula lah godek2 software lukis2 yang ada dalam lappy ni. hasil dari gabungan 3 software (Paint tool SAI, photoshop dan photoscape), maka terhasil lah ini...


Credit to kak Azzah yang banyak share tutorial berkaitan dengan lukis2 doodle ni. ni hadiah untuk kak Azzah ye :) akak amik lah kalau akak suke :)

Sesapa yang teringin nak belajar lukis2 doodle ni, boleh lah pi terjah blog kak Azzah sendiri... boleh terjah SINI.

Ok. ai dah puas mendoodle malam ni. rasa macam nak tido lah. selamat malam :)

12 comments:

pjolinda said...

oh..nice work...xsangke awk sehebat mcm ni..kagum...hehe...kenyang kan mkn piza hut ptg td...nak meletop rasenyer pewot ni...hehehe,,<3

Cik Lia Lomi said...

wah, doodle last tu cantek dan comellah!. :D

kura said...

pandainya melukis akak ni :0

farah hanim said...

hamboii
siap gerak2 lagi doodle akq :D

syafiqahatta said...

comel gile! bley letak kt tumblr :D

Azzah said...

wah,comeel la yang adiah k.azah tu..k.azzah ambik tau..:)nanti nak buat entry la...

haslinda said...

@pjolinda: thanks, tp tak hebat mane pn ;)

haslinda said...

@Cik Lia Loma: nk kasi hadiah kat org kena la comel2... btw, thanks :)

haslinda said...

@kura: mana ada pandai. budak tadika lagi pandai lukis :)

haslinda said...

@fara: harus lah gerak2. hehe :)

haslinda said...

@piqa: tak gile lg piqa. hehe... amik la kalo nk letak kt tumblr :)

haslinda said...

@Azzah: ok kak... thanks :)