23 March 2012

fish egg

Assalamualaikum...

Sekarang, jam lappy aku 3:21 AM. update dari lab BioD.

Sekarang tengah wat lab planktonic fish egg and larvae development. dah hampir  5 jam, larvae ikan pun tak nampak lagi.


Fish eggs under 10x10 CM

Masih sabar menunggu telur menetas menjadi larva. 


Update(after 13 hours, at 11:07 AM) - dah nampak kepala, ekor, mata dan jantung larva ikan. dan da nampak heart beat dia. tapi dia tak keluar sepenuhnya lagi dari chorion (kulit telur kot) dia. suke nya!!!!! :)
 ni larva yang belum keluar sepenuhnya dari chorion dia

Update lagi - larva da bebas dari chorion. comel kan???
I'm free!!!


Balik jam 3.30 petang :) balik dan tido tak hengat alam. 

9 comments:

Satu Langkah said...

p tdoq la :p

pjolinda said...

Emm...<3 xtau nak komen per..coz xtau pape..heheh

haslinda said...

cpot: da puas tidoq... haha!!!

haslinda said...

pjolinda: ya ke x tau pape???
bukan u da buat exp ni dlu dr i ke? haha...

pjolinda said...

hehe..i ikan len...i duduk lab lg lame..3 ari..u dok seari da bising...manje..haha <3

haslinda said...

pjolinda: heloooo... u stay lab pun semalaman jugak. lebih kurang je pn... :p

pjolinda said...

oh...ek...i da lupe la..coz da lame da wat lab tu..hahaha

haslinda said...

pjolinda: haha... muda2 lg da lupe... :P

pjolinda said...

haha..mude 12 ari kan...u tue dpd i..ingt ek..huhu