31 March 2012

Tension ke? layan video ni jap...

Assalamualaikum... :)

Hai readers. tadi masa jalan2 kat tumblr, tiba2 terjumpa video ni. laju2 aku reblog, and now aku nak share kat sini pulak. layan ye...

 Comel sangat adik ni... daddy dia tak mau kalah... hahaha!!!

Kalo tak de mood nak berblog, aku bertumblr pulak sekarang. best... suka tengok gamba2 photography yang mostly nye kiut miut, dan suka jugak baca quotes yang best2. pendek kata, tumblr best la. lama dah ada tumblr, baru sekarang ligat bertumblr. heeee...
so, for those who are tumblrian, follow lah saye ye... sempat lagi promote. hehe... :)

28 March 2012

Wordless Wednesday #5: c.u.t.e

Assalamualaikum... :)


They are incredibly cute !!!
>,<

Source: favim.com

Hari Bumi

Assalamualaikum... :)

Ok. nak tau apa tu Hari Bumi, klik gamba kat bawah ni ye... 

Klik dan baca ye...

Sebenarnya Hari Bumi 2012 jatuh pada 22 April 2012. kat U aku ni semua da berkempen untuk Earth Day ni. aku sempat jugak join jugak semalam. 

Aku support Earth Day okay!!!

Apa yang kamu, kamu dan kamu dah lakukan sempena Hari Bumi ni?
  dah tanam pokok?
  dah berkempen?
 dah kurangkan penggunaan kenderaan yang membebaskan gas carbon monoxide???
  dan macam2 lagi la benda simple yang korang boleh buat.

So, tunggu apa lagi? cepat2 lakukan sesuatu yang boleh menyelamatkan planet Bumi kita dari terus diancam bahaya.
" Preserve the beauty of our mother nature"

26 March 2012

Suke hati saye laaaa... :)

Assalamualaikum... :)

Rest jap. pening hotak da ni nak buat lab report.

Ouchhh!!! sakit mata...

Haish pompuan gadis ni... dalam busy2 pun, sempat lagi hapdet belog. SUKE HATI SAYA LAH, NI KAN BLOG SAYA... hehe (^o^)

Dah. cukup. jom sambung buat report... huaaaaaarrrrrggghhg, mengantuk sudaaaaaaaaaaa :(

25 March 2012

Owl+cactus

Assalamualaikum... :)


Jom singgah+follow+komen
sini
v
v
v
v
pssssttt, dia masih belajar seni fotografi
jangan kutuk dia ye...
Thanks ^,^

Bintang penunjuk kiblat

Assalamualakum... :)

Dua malam semalam, masa nak pergi lab. langit terang sangat. sampai boleh nampak bintang di langit.

Then kawan aku pun ajarkan aku antara tiga nama bintang yang boleh nampak malam tu. bintang-bintang penunjuk arah kiblat. aku tak pasti sama ada ramai dah tau pasal bintang ni atau masih ada yang belum tahu. bagi orang2 yang dah biasa berlayar ditengah laut atau selalu masuk hutan tu, mungkin dah familiar dengan nama2 bintang ni. tapi, bagi aku sendiri, aku baru tahu lepas Awin bagitau.

Tiga bintang tu nama dia Alnilam, Alnilak, dan Mintaka...


SubhanAllah... bermakna sungguh ciptaan Maha Agung..

"Dan Dialah yang menjadikan bintang-bintang bagimu, agar kamu menjadikannya petunjuk dalam kegelapan di darat dan di laut. sesungguhnya Kami telah menjelaskan tanda-tanda kebesaran (Kami) kepada orang-orang yang mengetahui" (Al An'aam:97, Al Quran).

Lepas ni kalau tersesat ditengah laut atau hutan, boleh la pandang langit dan cari bintang2 diatas. 

P/s: thanks Awin sebab ajarkan aku nama2 bintang ni.
nanti nak beli lah buku yang berkaitan astronomi. macam best je. berminat pulak.

23 March 2012

fish egg

Assalamualaikum...

Sekarang, jam lappy aku 3:21 AM. update dari lab BioD.

Sekarang tengah wat lab planktonic fish egg and larvae development. dah hampir  5 jam, larvae ikan pun tak nampak lagi.


Fish eggs under 10x10 CM

Masih sabar menunggu telur menetas menjadi larva. 


Update(after 13 hours, at 11:07 AM) - dah nampak kepala, ekor, mata dan jantung larva ikan. dan da nampak heart beat dia. tapi dia tak keluar sepenuhnya lagi dari chorion (kulit telur kot) dia. suke nya!!!!! :)
 ni larva yang belum keluar sepenuhnya dari chorion dia

Update lagi - larva da bebas dari chorion. comel kan???
I'm free!!!


Balik jam 3.30 petang :) balik dan tido tak hengat alam. 

20 March 2012

s.t.u.d.y.

Assalamualaikum… :)

Hai readers... short entry je... tak berani nak type panjang2...

Lusa (Khamis) aku ada test jam 6.15 - 7.15 pm... subjek Aquatic Pollution. study tak habis lagi. baru habis chapter 1 ja. kenapakah, kenapakah aku menjadi kurang rajin untuk study. kemanakah, kemanakah hilang nya semangat dan azam tahun 2012 aku???

~Ini lah seorang Linda yang kurang rajin ~

Linda!!!! bangun. stop dreaming lah. belajar, belajar, belajar!!! usaha, usaha, usaha. macam mana nak berjaya kalau berangan je lebih, tapi usaha tak tara mana... ish. mula rasa nak membebel kat diri sendiri dah ni...

~ ok, cepat2 rasa nak study ~

Aku nak SUCCESS... tak nak FAILURE!!! I can do it!!!

19 March 2012

Lupa dia

Assalamualaikum… :)

Lupa kan dia, lupa kan semua perkara tentang dia. aku nak kejar kebahagiaan dalam hidup aku, aku dah nampak hikmah itu.

Alhamdulillah, dengan doa yang tak putus, dan juga dengan izin ALLAH, 
aku sekarang semakin kuat.

Terima kasih mak, kakak2 aku, family, pjol, teman2 rapat dan rakan2 blogger yang tak pernah putus bagi semangat dan nasihat untuk aku.

sumber: favim.com
Terima kasih semua. luv u all :)

linda 

12 March 2012

Kek... nak makan ke?

Assalamualaikum... :)

Tengok gamba kek2 kat bawah ni. unik kan...


sumber gambar: Google

Kalau dapat kek macam ni, memang aku tak kan makan. selamanya simpan dalam peti... hehe...

Kalau ada yang berminat, boleh lah membuat tempahan di kedai2 kek berdekatan rumah anda ye... ;)

Sekian. :)