12 January 2012

Jimat RM200 duit aku

Assalamualaikum... :)

Hai... ini entry ke 6 untuk tahun 2012. motif gitau??? ntah, saje... hehe...

Ok la. tengok tajuk entry kat atas tuuuuuu (sambil muncung mulut ke atas). mood tengah dok syiok sebab dapat voucher RM200 dari kerajaan Malaysia. baru je pi ambik tadi. alaaaa, RM200 je pun. je pun, sape nak bagi RM200 free kan??? orang jepun pun belum tentu nak bagi aku RM200... haha...

Voucher ni bukan untuk beli suar jeans Levi's mahupun handbag Gucci or Prada or apa2 brand ja la. macam la aku tau sangat segala macam brand tu. voucher ni kerajaan bagi untuk beli buku rujukan ilmiah/majalah ilmiah/alat tulis/segala kepeluan untuk belajar. yang pasti bukan untuk berjoli ye...

Dah plan dah nak beli ape... hehe. perancangn tu penting untuk mengelakkan dari membeli bahan2 yang tak penting dan tak mendatangkan faedah... ;)

6 comments:

fizafantagiro said...

at least lepas beli sebiji dua buku kan =)

Gadis said...

seronoknyer skrg dh ader bantuan mcm ni...

gunakan sebaiknyer yer..

dulu time Gadis ssh kene tanggung sendiri time blajar..=)

haslinda said...

fizafantagiro: ye... lebih dr dua biji pn leh dapat.. hehe :)

haslinda said...

gadis: alhamdulillah... bantuan mcm ni tak dpt selalu. so, da dapat ni, kna la gunakan sebaiknye... :)

miss inna said...

bahagia jer rasa dpt voucher rm200..save la duit nak beli buku time naik sem nnt..^^

Pn. Sheila said...

guna seeloknya... jgn tukar tunai lak...