31 December 2011

Happy New Year

Assalamualaikum...



Buka je laptop, sign in blogger.com, tengok kat dashboard... mostly buat entry pasal "hye 2012, bye 2011"...

Semua excited buat entry pasal new year... dan aku salah sorang yang tak nak jadi katak melalak dibawah tempurung yang tersembunyi didalam kotak dibawah cermin kopak... haha, apa derrr.. 

365 hari dalam tahun 2011 telah pun berlalu. tinggal lebih kurang sejam je lagi nak melangkah masuk ke tahun 2012... kenapa semua nak say good bye kat 2011??? tak ingat ke 365 hari lepas semua orang excited menyambut kedatangan 2011, tapi sekarang semua seolah2 menghalau 2011 dan meraikan kedatangan 2012.. kesian 2011...

Bagi aku, tahun 2011 adalah tahun yang mencabar untuk aku. banyak komitmen yang perlu digalas, lagi2 bila berstatus student. tapi tak bermakna tahun 2011 tu adalah tahun yang suram sampai perlu say good bye kat dia. tanpa kita sedar sebenarnya banyak peristiwa suka dan duka yang telah dilalui.

Yang pasti, kisah suka tu akan tersemat sebagai sebahagian daripada memori indah dalam hidup kita. manakala kisah duka tu kita jadikan sebagai iktibar dan pengajaran buat diri kita... dugaan yang datang tu sedikit sebanyak mematang kan kita dan menjadikan kita seorang yang lebih kuat. tanpa 2011, mungkin kita tidak berada kat mana kita sekarang. ye dok??? so, hargai lah saat 2011 yang telah kita lalui tu...

Ok la. tak nak membebel panjang2. takut kena serang pulak. haha...

Selamat menyambut tahun 2012... semoga tahun 2012 akan menjadi tahun yang lebih baik dari sebelumnya dan semoga azam kamu2 semua terlaksana. aminnn...

Pssstt, cane la diorang yang nk gi celebrate new year tu ek??? firework tak menjadi la ujan lebat macam ni. dok bilik layan blog lagi best... eh, study laaaa.. 3hb ada paper... 

13 comments:

Anonymous said...

slmt taun baru dear...hope azam taun baru syg tercapai...amin...gewd luck in new year... <3

EnciK AxixOu said...

eppy ney year.....

Anonymous said...

epy new year (^-^)

haslinda said...

happy new year semua !!!
:)

H.J said...

betul ke 365 hari..?haha

haslinda said...

H.J: betul kot.. nnt amik kalkulator, kte kira balik... haha..

Anonymous said...

btmbh g usia kamu..smkin tuo (^-^)

haslinda said...

hehe... everyone is getting older than before :)

qlah said...

selamat tahun baru ye..

moga tahun ini lebih baik drpd tahun2 sebelumnya :)

cik ery said...

happy new year linda ;)

aimie amalina said...

wee
selamat tahun baru dea!
chayok2 lagi tahun ni :))

Ain Dzaya said...

selamat taun baru..
moga tahun nie lebih mabeles, ofsem dan gojes

keeping blogging taw!

Ain Dzaya said...

tukarlah shoutbox tu ke fibox..
mcm kat sidebar belog ain..
yg lebih sexxy dan ofsem taw :)