27 November 2011

Learn from your mistakes

Assalamualaikum... :)
Salam maal hijrah 1433H... :)

Yeah, Alhamdulillah, semalam jam 6.30 petang tamat la sudah sesi2 mendebarkan students marine bio sebab presentation kerja lapangan sudah menemui titik penamat. lepas ni kena fokus kat written report kerja lapangan pulak. yang mana menurut kata senior, buat written report lagi serabut dari buat oral presentation. memang la, kalau oral presentation yang just buat tajuk sendiri je. but written report, kita kena compile semua report... keje tu bukan amik masa dua tiga hari untuk disiapkan, tapi sebulan dua.

So, moral of the story, jangan tangguh kerja lagi. mula kan dari sekarang... pesan dr siti, "learn from your mistakes".. setiap keburukan yang kita nampak sepanjang presentation tu bukan untuk dikeji, dimarah atau disalahkan, tetapi adalah untuk diperbaiki. dan kebaikan yang kita nampak tu kita amik sebagai panduan dan rujukan untuk masa akan datang... an an an???

Malam semalam, macam biasa la kan, dah jadi adat marine biology nak lepaskan stress pakat ramai2 turun court main bola tampar. sampai nak dekat pukul 1 pagi baru balik... memang betol2 release tension la diorang. aku main sekejap je, lama da tak main jadi cam tak leh perform betol2 je. 

Hari ni cuti. masa untuk berehat disamping baca buku. hari selasa ada test. gud luck kawan!!! 


1 comment:

farah hanim said...

gud lck akq :D
fara pon ader test jgk esk
hehee