8 October 2011

Photography dan DSLR... siapa boleh tolong saya???

Assalamualaikum... :)
Hai gadis chumel dan jejaka tampan... :)


Entry kali ni lebih kepada nak minta tolong. dari sesapa yang saja yang mempunyai kepakaran dalam bidang photography dan gadget. aku tau ramai blogger yang arif dalam bidang photography ni. so, sudi2 kan la berkongsi ilmu dengan saya ye... hehe >.<

  1. Ada sesiapa tahu Digital SLR apa yang sesuai untuk beginner photographer??? dari segi specification, brand/model dan harga. 
  2. Lens apa yang bagus untuk effect macro. harga???
  3. bajet dalam RM 2500 (DSLR + lens tambahan)

Please. tolong aku... aku memang zero dalam gadget DSLR ni. tapi minat sangat photography art dan nak belajar.

Kepada sesiapa yang berhati mulia nak share info atau apa2 cadangan, sila kan ye. budi baik kalian sangat aku hargai. semoga Allah beri ganjaran berganda2 dari ilmu yang kalian kongsikan. terima kasih. :)

Thanks for reading and sharing... :)

5 comments:

nabilfahmi91 said...

Saya tak tahu bidang fotografer ni...kalau minat dalam photography belajar la dengan otai2 yang expert dlm bidang ni.kat malaysia ramai...

syakey said...

ce try bukak forum2 fotografi,banyak info dekat situ.

bajet tu dh lebih dr yg cukup untuk dpt camera terlebih baik ;)

kancil biru said...

yg bagus nikon@canon la...
yg bgos nikon ase..lg tahan dr canon..tgk kt fb: dslr club..ley tnya situ..nk jadi 'shooter' ni kna kreatif r sket..n kena pndai photoshop lau bab2 nk edit...

haslinda said...

Kancil biru: tenkiu edy :)

haslinda said...

nabilfahmi91, syakey: thanks awak2... :)