19 August 2011

Calon suami aku???

Assalamualaikum...:)
Hai gadis chumel dan jejaka tampan.... :)

Hari tu aku ada buat entry pasal tips mencari isteri terbaek punya kan... tak baca lagi??? pi la baca dulu sat. pastu komen naaa... hehe...

Tapi malam ni, aku nak wat entry pasal suami pulak. tapi bukan tips. just nak share ciri2 suami idaman aku... haha... ni kalau mak baca entry ni, sah2 very the konpem la mak komen "awat hang galak nak berlaki dah kaaaaa???". bukan galak mak eh, just terasa gedik sikit nak cerita pasai laki ni... kih kih kih...

Ok la... antara ciri2 lelaki pilihan aku la kan:

1. Pandai buat lawak. tak yah la nak jadi nabil raja lawak atau pun apek senario. tapi cukup la sekadar mampu buat aku tersenyum atau tergelak kah kah kah walaupun sedang bersedih... errr...

2. Memahami. boleh paham bahasa melayu iaitu bahasa pertuturan aku. hehe...

3. Pemurah... tak berkira sepuloh, sembilan, lapan tujuh bla bla bla disaat perlu menghulurkan bantuan terutamanya kewangan. hehe :)

4. Penyabar... boleh sabar dengan mulut aku yang kuat membebel dan merepek tak ketahuan hala ni...

5. Cerdik... bermaksud mereka sudah pasti bukan dalam spesies 'lampi' dengan ayat2 tersirat si isteri. ada paham??? kalau tak paham jugak, kamu memang lelaki yang lampi... hahaha...

6. Sederhana... tak mau la laki yang asik nak pakai branded je. aku pun pakai baju bundle je... 

7. Baik, menghormati orang tua, mengasihi, pembersih, bla bla bla... tu semua ciri2 standard yang memang semua pompuan nak, bukan aku ja.

8. Ni yang paling penting. lelaki tu mesti lah LELAKI TULEN. bukan perempuan jadi lelaki. hehe :)

Cukup la. banyak2 kang tak dak sapa pulak nak kat aku sebab cerewet sangat. haha... at the end, dapat la title andalusia. tak pun jadi macam dalam gambo kat bawah ni... uish, minta simpang jalan tujuh strok dua, kampung itik pendek laaaa.
Ok la... entry ni saja nak hilangkan bosan. sambil berangan sambil type entry. baguss kan???

Oh mama... saya mahu kawen, kawen dengan siapa??? dengan datuk F... :) thanks for reading... 

32 comments:

cik ery said...

haha.ak pon ske yg no1.


boleh wt ak happy wlpon time 2 ak ngah sedih :)

My Name is Mar said...

Ha-ha-ha:D
Yg num 8 tu tak blh blah....
Ha-ha-ha:D

haslinda said...

cik ery: betol2... nnt kita cr sama2 naaa supaya x sedih2 lg. :)

haslinda said...

my name is mar: haha... mesti laaa. penting tu... :)

Kancil 8349 said...

moga tercapai impian kamu...

Dang Intan Duka said...

hhihihi..
bukan dh ada ker??
hihi


peace

asamasin said...

no 1 tuh sme cm kata2 lect aku..

aimie amalina said...

weeee
calon kite sameeeee
same ciri
bukan same laki
kikiki =p

haslinda said...

kancil: terima kasih... :)

haslinda said...

DID: hehe... harap2 dia bca laaa entry yg ni... ^^

haslinda said...

asam masin: haaa? ya ke? kire sy pn leh jd lec ke??? hehe :)

haslinda said...

aimie amalina: yeah, that right. bia berkongsi taste, tp tidak berkongsi suami yg sama... heeeeee :)

myra yusreena said...

hoho..takmo jadik andalusiaa..

hihi org bsyukur je dgn ape yg ade skg ney..ngeh2 :)

H.J said...

saya la kat atas tu..haha

syafiqahatta said...

suke no8....wahahah~ skang ssh nak crk yg tulen....heeeee~ (^^)v

zOeY zAu YaH said...

betul2..hehe

haslinda said...

myra yusreena: bagus2... bersyukur dgn apa adanya... hehe :)

haslinda said...

H.J: eh, ya ke... hehe... boleh la isi borang pencalonan... haha... :)

haslinda said...

piqa: semua pompuan nak yg no 8 tu. limited, kena berebut. haha... :)

haslinda said...

ZZY: hehe ^^

SITI NOORNADIYANA said...

pemurah yg paling perlu tu.. kedekut2 kang susah plak. heee.. ^^

haslinda said...

siti noornadiyana: tau x pe... hehe ^^

farah hanim said...

siapa la datuk f tu
hehe..fara nk gak la calon suami cmtu
da jmpe da
nnt datgg la perkwinn fara
hehe :P

Run Away said...

sy sume tak ada tu...hahaha....;d

asfira aminuddin said...

amboi babe, bnyaknya kriteria die. good good. i pun suka yg no 1 tu :)

haslinda said...

Run away: haha... ya ke...

haslinda said...

asfira aminuddin: ingatkan nk tambah lg 10 point, tp cam byk je. 8 cukup la... hehe...

haslinda said...

farah hanim: ok. jgn lupa hantar kad wangi kt umah akak tau... hehe :)

Bigdaddyz said...

amboi bukan main list lagi ni...mahu lari laju2 lelaki...hehe

haslinda said...

bigdaddyz: hehe... linda memang suke bajet princess. nk yg perfect2 aje... hihi ^^

H.J said...

bila nak kawen ni??nak isi borang ni..ahaha

haslinda said...

H.J: alamak... borang da habis daaa... hahaha :)