26 July 2011

Orkid da berbunga... :)

Assalamualaikum... :)
Hai gadis chumel dan jejaka tampan... :)

Hari2 dok rumah, tak da sebarang aktiviti yang menarik, sangat bosan. tu la, dulu time dok kat UMT, tak saba sangat nak balik rumah. now da kat rumah, tau bosan tak bosan. kalau kat U, busy jangan cakap la. kalau tak busy pun, buat2 busy. ada je aktiviti yang nak dibuat. 

Disebabkan bosan ya amat, aku merajinkan diri untuk tengok pokok2 bunga yang mak tanam kat belakang rumah. tak banyak pun pokok2 bunga. tapi ada la sikit. pokok orkid yang beli masa kat Floria Putrajaya 2011 ari tu da berbunga. masa beli tu, anak pokok je. tak da bunga pun lagi. sekarang da berbunga. dua pokok baru berbunga. yang lain2 belum lagi. cantik pulak aku tengok bunga2 orkid ni. dua pokok yang berbunga tu, bunga dia kaler putih+purple, lagi satu kaler purple. aku apa lagi, mata tak leh tengok je, mesti nak amik gamba. hehe...

Bunga ros yang tunggu masa nak mengembang
Tak tau la nama bunga ni.. hehe...
Cantik kan. mesti puas hati mak kan bila tengok pokok yang dia tanam da berbunga. sebelum ni pernah jugak tanam pokok orkid, tapi bunga tak menjadi. mungkin tak cukup baja. yang kali ni beli pakej dengan baja sekali. hehe... ada lagi pakej tambahan iaitu belaian kasih sayang. hehe... hari2 dok belek dan siram pokok bunga tu. kira kasih sayang la tu kan. dan ini la hasil nya. berbunga jugak... kalau tangan aku ni yang tanam pokok, mati terus da pokok tu. lagi tak dan nak berbunga langsung. haha, kesian kat tangan keras aku ni kan... aku lebih minat kepada photography bunga. haaaa, best tuuu... bila la nak dapat DSLR dalam tangan ni... hmmm  :)

P/s: mr boypren penah bagi sejambak ros putih masa convocation. hehe... tetibe jek... :)

Thanks for reading...

12 comments:

cik ery said...

cntik :)
kngn convo dtg kmbali nmpk.hikhik

haslinda said...

cik ery: haha... tu la. nk tggu next convo, lmbat lg... :)

aimie amalina said...

waaa..
besnye
tingin nak p mase ari tu
tapijao
huk3
orkid bes
tapi lily pon besss..hehehe =p

haslinda said...

aimie: hehe... xpe2... next time kalau ada peluang, leh gi kan...

yup, bunga lily mmg cntik pn... :)

-i N G s h a h z- said...

nice pitca ! like !

haslinda said...

ingshahz: hehe, thanks. biasa2 je. sy budak baru belajar. hihi ^^

Dang Intan Duka said...

wah.. suka berkebun gak ek..
dang takda la nak berkebun bagai ni, gerenti mati je pokok tu kang..hoho


peace

haslinda said...

DID: tangan mak je yg berkebun... tangan sendiri yg tanam, alamat mati la pkok tu... hihi :)

Abu Huzaifah said...

tenang je tgk bunga2 ni.. :D

haslinda said...

Abu Huzaifah: ya ke... hehe, kena tgk bunga selalu la cam tu kalau nak tenang... :)

'mitchie' yusoff said...

warna pepel....
aq suka ar...cntik!!!!

haslinda said...

mitchie: kan3x... kaler putih tu pn cantik gak... :)