15 July 2011

Happy Birthday Bucuk Cayang... :)

Assalamualaikum... ^^
Hai gadis chumel dan jejaka tampan... ^^

Tengok tajuk entry, agak2 siapakah bucuk cayang tu??? hoho...

Yang pasti bukan lah suami kak tipah yang dok dekat kampung seberang tu, bukan juga si buah hati cik bedah jual karipap tu. sebab aku ni bukan jenis yang suka merampas hak orang lain. hahaha...

Hari ni 15 Julai 2011 merupakan ulang tahun kelahiran buah hati aku yang sorang ni...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

hehe... korang pikir sape???

Ni anak buah aku. apiq nama manja. nama penuh Muhammad Syafiq b. Rosdi. dia ni memang anak buah yang paling manja setakat ni sebab dia yang paling bongsu. ari ni genap 3 tahun umur dia. umur da 3 tahun, tapi mulut pelat lagi. cakap tak lancar. bayangkan dia cakap nak laju je, macam kita2 ni cakap. tapi pelat. kalo tak dapat pickup, memang tak paham sepatah haram. hehe... antara language pelat dia tu "ete umbe" dan "ite atu abih dah???"... ce teka apa kah mesej yang cuba disampai kan oleh si bucuk apiq ni...

Hehe... "ete umbe" means kereta lumba. dan "ite atu abih dah???" bermaksud cerita hantu habis dah ke???... haha... tu la antara ayat yang bila first time aku dengar, memang muka aku habis2 blur da. last2 dia try cakap slow2 kat aku, baru la aku dapat pickup apa dia cakap. sabo je la. mesti dalam hati dia cakap "aku ako ugak ashu aku ni ang..." haha... pe tu??? translation: aku bako jugak acu aku ni kang... hahaha... tak dapat bayangkan...

Macam2 kerenah budak ni tau. lagi satu, kalau aku nak marah dia, cepat2 dia senyum dengan buat2 muka comel. aku apa lagi, dari nak marah terus gelah. tak boleh blah tengok dia buat2 muka comel....

Hari ni sebab nak rai birthday dia, mak aku belikan kek kat dia and ibu dia belikan KFC... bukan main seronok dia. baru je kak aku nyalakan lilin kek, dia da tiup lilin tu. tak reti2 sabo la itu budak. jom layan gambo2 kat bawah ni...
Minta jasa baik abaikan tersalah ejaan tu ye... hehe...

Pesanan ringkas buat apiq mucuk2, hehe... 
Acu doakan apiq membesar jadi seorang insan yang berguna... :)

Thanks for reading :)

8 comments:

cik ery said...

byk btoi anak sedara ang ye.hekhek
kim slm syg kt dye.ckp hepy bday.heheh

haslinda said...

cik ery: haha... ramai, 5 org...
ok, beres2... ;)

kim heeruul said...

happy bufday to Muhammad Syafiq b. Rosdi...sedap tu kek dia..nk boleh..?

haslinda said...

kim heerul: nak? boleh, awat x boleh plak. amik la, jgn malu2 ye... hehe... :)

syafiqahatta said...

saye punye pon 3 tahun...semalam...hihi...

haslinda said...

piqa: eh, ya ke... bagus2. pasni leh la ajak celebrate bufday sesama... hehe :)

MummyMikhailnLutfi said...

muah! cup..cup..
kiss from mak long..

haslinda said...

mummymikhailnlutfi: apiq ckp tenkiu... hahaha :)