10 July 2011

Bunga Ohhh Bunga...!!! Cantiknya Kamu...

Assalamualaikum...^^
Hai semua gadis chumel dan jejaka tampan...^^

Selamat hari ahad buat semua. hari minggu macam ni pastinya korang menghabiskan masa dengan family. ada yang menghabiskan masa bersantai di rumah, ada yang pi picnic, ada yang pi shopping dan ada jugak yang menziarahi rumah saudara mara serta rakan taulan.

Aku pi mana??? haaa... ni nak cerita ni. tadi aku pi Putrajaya Floria 2011 kat Waterfront, Presint 2, Putrajaya dengan family aku. lepas terbaca entry abg Ben kat SINI, terus hati ni rasa cam teringin sangat nak gi sana. so, pergi la kitorang jenjalan kat sana.

Best sangat. banyak sangat bunga yang colorful dengan tema Roses Are Forever. tapi bukan la ada bunga ros ja. bunga2 lain pun ada. tapi aku tak tau nama2 bunga tu semua. yang pasti, Bunga Citra Lestari tak da. haha... jangan pulak ada yang pakat serbu pi sana sebab nak tengok Bunga Citra Lestari. 

Selain tu ada jugak pameran taman bunga, ada juga jualan bunga. mak dengan kakak aku shopping jugak bunga, nak tanam kat umah. aku tak shopping apa pun. tangan aku ni keras, tak pandai tanam bunga. tapi amik gamba bunga aku suka. orang lain sebok dok amik gambo bunga guna DSLR yang besar gabak tu, aku bergambar dengan camera henpon mak aku je. camera habis bateri. hehe... tak kisah la. dapat jugak aku bergambar dengan bunga2 yang cantik tu.

Maaf kualiti gambar kureng bagus. hehe... pape pun aku eksaited gak nak share pics ni semua. hehe... banyak lagi gamba, tapi aku tak amik semua. amik yang tercun saja. kang bagi tengok semua ada pulak yang terpikat muntah hijau. haha...

So, kepada sesapa yang minat bunga, suka tanam bunga dan minat photography, elok la jenjalan kat sana. Putrajaya Floria 2011 ni diadakan dari 9-17 Julai 2011. masih banyak masa lagi kalau nak pi. boleh pi ngan family, boypren, gepren dan kawan2. hehe ^^

Ok la. aku kelaparan. nak pi makan nasi dengan begedil. yummy. jemput makan.... heheh ^^
nak jugak letak gambo makanan... hehe ^^
 Thanks for reading :)

12 comments:

The ModERnMoZaRT said...

cumillnye mungeee

haslinda said...

The ModERnMoZaRT: hehe... :)

Niena Pengembara Ilahi said...

lps bunga mst la makan :D
kn lapo tgk bunga bnyak2

putree said...

suka2..!

Rohaizam Rosli said...

waaa... bestnya bunga cantik nya.... iejam suka pokok bunga... kat umah pon bleh tahan jugak... huhu...

CiKsasaFynA said...

cantekk kan..kite pon da pegi jugakk..:)

sukasuki said...

pegi tahun lepas punya je.. heheh..nampak sedap begedil tu

haslinda said...

Niena: hehe... lapo sbb byk energy da terbuang time jln2 td... :)

haslinda said...

putree: aku pun suka... hehe :)

haslinda said...

Rohaizam Rosli: hehe... bagus la kalo suka pokok bunga. jgn jd pokok bunga da la ye... hehe :)

haslinda said...

ciksasafyna: ha'a. memang cntik sgt bunga2 tu semua... :)

haslinda said...

sukasuki: memang sedap pun... hehe :)