28 June 2011

Lunch ke breakfast ni???

Assalamualaikum...
Hai gadis chumel dan jejaka tampan... ^^

Setelah selesai 30 Days Blog Challenge, otak kembali aktif dan ligat berfikir. entry apa pulak aku nak buat lepas2 ni. ada ke idea??? buntu ke aku???

Untuk tengahari ni, nak cite pasal makanan. hehe. lama pulak tak cite pasal makan2, masak2 ni kan. tadi plan nak masak tomyam... tapi sebab da masak satu menu ni, tak jadi nak masak tomyam. tak pe la, tomyam kita masak petang ni je la untuk dinner. for lunch, makan ape???

Ni haaaaaaaa........

uiks... apeeee tuuu??? haaa... ni bukan gulai lomak kacang dal ek... *eh, ada ke gulai lomak kacang dal??? !@#$%^* haha... ni la antara spesies makanan yang aku tau makan je tapi tak tau masak. so, tadi ada la jugak jeling2 kat dapur tengok mak masak spesies makanan ni. ape dia? bubur kacang daaa... lama tak makan bubur kacang. teringin pulak nak makan. maka, perut meronta2 plus gediks melampau suruh mulut minta mak masak kan bubur kacang ni hari ni. ni bubur kacang hijau ek. yang masa sekolah dulu, bila tanam biji kacang ni tumpuh pokok epal. eh, ape plak pokok epal. pokok cambah. cambah tu bahasa terengganu/kelantan bagi taugeh. atau pun dalam bahasa mat saleh nya bean sprout. haha... ni macam da buat kelas bahasa je.

Dah, cukup2. jangan merepek bebanyak. tak baik untuk kesihatan. kang free2 dapat penyepak dari....... eh, sape berani nak sepak aku??? hehe...lepas baik demam ni, nafsu makan da mula naik. nak makan itu, nak makan ini. mengada-ngada lebih je perut ni. aku nak diet pun tak senang. ish... so, lunch hari ni adalah bubur kacang. nape lunch macam bekpes je??? hehe... ntah la. bedal je ape ada. janji perut kenyang, hati senang, seterusnya jiwa pun tenang. sesape yang hati tak tenang atau jiwa kacau tu, makan la bubur kacang. konpem sihat terus. hahaha...

Ok la, perut da kenyang makan bubur kacang ni. tapi sebab sedap punya pasal, rasa macam nak pi pelahap tujuhbelaspointempatsatu mangkuk lagi. adus... ape nak jadi ni. sabooo je la... 

Thanks for reading :)

3 comments:

TeAqArH said...

dah la pose..entry pasal makan pulak..mmg meletup2 perut ni rasenye..^_^

haslinda said...

teaqarh: hehe... sabo ye. x lama da nak berbuke ni... ^^

Amni said...

sedappppppppppp... bubur kacang tu fav saya tau.. hihihi...