1 June 2011

Kalau Rajin Usaha, Pasti Ada Kemajuan

Assalamualaikum...^^
Hai gadis chumel dan jejaka tampan...^^

"Tahniah Linda...!!!"
"Tahniah, tak sia2 hang study sampai lewat malam..."
"Alhamdulillah... rajin berusaha, pasti ada kemajuan..."
"Bagus2... tahniah... sem depan usaha bagi tinggi lagi..."

Ni antara kata2 ucapan tahniah yang aku terima dari BFF dan family. tajuk entry pulak bukan la nak tunjuk yang aku ni budak rajin or budak cerdik. tapi tajuk entry diambil dari ucapan perangsang dari abah aku.

Hari ni keputusan exam aku da kuar. tadi putree mesej aku bagi tau result da kuar, terus gelabah aku. takut ya amat sangat. takut result drop. sebab aku rasa aku tak dapat perform yang terbaik masa exam ari tu. terketar2 kepala lutut aku masa nak check result online tadi.

Sekali da tengok result aku, perkataan pertama yang keluar dari mulut aku "alhamdulillah...". aku panjat kan kesyukuran ke atas Allah SWT dengan anugerah kecemerlangan yang Dia bagi ni. aku tak sangka, tak percaya... aku bagi tau mak result aku sampai nangis. result aku tak la tinggi sangat. tak gempak pun. tapi nak banding kan keputusan aku dengan performance aku yang ntah pape time exam ari tu, memang sungguh aku tak percaya. alhamdulillah, aku dapat kepujian dekan lagi sem ni. bersyukur sangat2. ada la sedikit peningkatan dalam pointer. walau pun tak dapat tinggi melangit sampai 3.8, 3.9 kan. tapi aku tetap bersyukur dengan pencapaian aku tu. target aku nak dapat dean list tercapai gak. aku tak letak kan harapan yang tinggi melambung, tapi aku tetap berusaha untuk dapat pencapaian yang terbaik.
Ok la. entry ni bukan niat nak riak atau meninggikan hidung aku yang penyet ni, tapi sekadar ingin berkongsi kegembiraan dan juga sebagai perangsang untuk diri sendiri dan orang lain untuk mengecap kejayaan...  kalau nak ikutkan, ramai lagi kawan2 aku yang bijak, leh dapat 3.7+... so, tak salah kan kalau aku nak berkongsi kegembiraan???

Sekian, tenkiu sudi bace...^^

6 comments:

fRaMe+LenSeS said...

alhamdulillah.. syukur2.. Nadh tmpg gembira untuk kamu. :)

haslinda said...

fRaMe+LenSeS: thanx Nadh!!! ;)

syafiqa hatta said...

c0ngratz linda~ linda mmg pandai pun..xyah humble sgt...huhu

haslinda said...

syafiqa hatta: ne de pandai la...piqa pn pndai gak...btw,thanx piqaa...

cik ery said...

thniah kak linda.hee

haslinda said...

cik ery: ha??? kak linda??? sape kak linda tuuu??? hehe...

thanx cik ery...^^