2 May 2011

Yay... Exam Da Habis...

Assalamualaikum...^^

"Sekarang tepat jam dua petang. semua pelajar dikehendaki berhenti menulis. sila pastikan semua maklumat pelajar diisi di muka hadapan buku jawapan dan sila ikat buku jawapan jika perlu. pengawas diminta untuk mengutip kertas jawapan pelajar sekarang...bla bla bla...."

Ape benda la agak nye aku dok bebel2 kat atas tu ek??? ape ingat aku ni tukang buat announcement kat dewan exam ke??? tak kan tak dapat pickup kot. ayat tu menunjukan aku da habis final exam. sama la maksud nye aku da habis semester dua sebagai pelajar Sarjana Muda Sains (Biologi Marin). tinggal lagi empat semester untuk grad. jauh lagi perjalanan. tapi masa sekarang berlalu dengan pantas. sangat2 pantas! 

pic from mr google
Habis exam, nanti terpikir pulak berapa la pointer aku sem ni. dapat ke capai target?? ke jatuh merudum??? risau wooo... tak pe la. tunggu dan lihat je la. yang penting aku da berusaha bersungguh2... kan3x???

Balik dari exam tadi, benda pertama yang aku buat ialah makan. mana leh tak makan. kalo tak makan, mana nak dapat energy. siap makan, tanpa membuang masa, aku keluarkan semua baju2 dalam locker dan memulakan operasi  packing barang. wah, semangatnya???!!! ye, aku memang bersemangat. aku tak nak tangguh lagi. masa tak banyak. aku sangat2 tak sabar nak pergi Pulau Bidong, nak jumpa nemo, ketam, coral, tapak sulaiman and sewaktu dengan nya. last jumpa diorang masa bulan tujuh tahun lepas kalo tak silap. mesti diorang sume da rindu kat aku. sihat tak agak nya diorang kat laut tu kan. harap2 spongebob dapat jaga diorang dengan baik. 

nape spongebob macam stress je???? emm... agak2 ape yang da jadi kat sane???
Seterusnya tak saba nak balik umah. yuhuuu!!!! dalam erti kata lain, tak sabar nak tinggal kan UMT, tapi bukan la nak tinggal kan selamanya. nak tinggal kan sem ni. da tiga bulan aku tak balik rumah. last balik masa CNY ari tu. lama tu. seriously otak dan fikiran aku sekarang da kat umah. macam2 da aku pikir apa nak buat balik ni. nak melancarkan operasi menggomoi dan membuli anak2 buah aku secara besar-besaran. haha... nantikan kepulangan acu ye anak2 buah ku!!!

yay... holiday!!!!!
Ok la. nak rehat kan minda jap sambil kira berapa kali kipas kat siling tu berputar disamping berfikir apa yang patut dilakukan bila balik umah nanti... lalalalaaaa.... tenkiu sudi bace...^^

4 comments:

Risnayati Lammu said...

amboi linda..semangat sakan nie..haha!

Izyan Masri said...

FUUH2.CONFIRM HAPPY SENYUM SAMPAI KE TELINGA EXAM DAH HABIS.KANKAN ? XD

haslinda said...

Risna: hehe... x sabo nk balik ni...

haslinda said...

Izyan Masri: mesti la...bahagia sgt2...hehe^^