27 May 2011

Selamat Bercuti Sekolah...!!!

Assalamualaikum...^^

Hai gadis chumel dan jejaka tampan...

Cuti sekolah menjelang tiba. mesti budak sekolah balik sekolah dengan perasaan yang riang rianya. bebas la diorang bermain cuti nanti. bebas la diorang tengok kartun sepanjang cuti. teringat pulak zaman aku sekolah kecik2 dulu. memang aku la orang paling seronok bila tiba cuti sekolah. biasanya kalau cuti sekolah, mesti balik kampung atok. 

Pastu kalau cuti, cikgu la orang yang paling bangga bagi homework berguni2 kat murid2. nasib baik aku dulu budak yang rajin. jarang tak siapkan homework. kadang2 kalau da buntu sangat tak tau nak wat homework tu, pagi2 hari yang nak hantar homework tu sempat copy and paste homework kawan. yang si kawan pun dengan murah hati nya menyedekahkan jawapan. haha... tu kenangan aku time sekola dulu...

Tadi tengok anak buah aku yang umur 5 tahun buat homework. dia sekarang pra-sekolah. kelako la pulak aku tengok gelagat dia buat homework. macam2 posing dia buat. aku rasa dia da stat bosan kot buat homework tu. minggu depan kan cuti sekolah. punya la banyak cikgu dia bagi homework kat dia. so, dia buat la sikit2 dulu. jom tengok gelagat budak ni...

wat homework sambil baring
tekun
tgn pegang buku n pensel, tp mata tgk tv... bertuah2x...
kusyuk balik
tgk tu... adik nak kacau abg
Agak nya macam ni la jugak kot gelagat aku masa kecik2 dulu bila tiba time nak wat homework... hehe... comel sungguh...

Selamat bercuti kepada adik2 yang masih bersekolah and kepada cikgu2. kepada adik2 yang bersekolah lagi tu. holiday, holiday jugak, homework jangan lupa siapkan atau jangan tunggu esok da nak buka sekola, hari ni baru nak buat homework. kepada cikgu2 pulak, mesti ada yang kena marking exam paper kan. harap tabah ye. SELAMAT BERCUTI!!!! :)

Tenkiu sudi bace...^^

10 comments:

Munirah said...

comelnye dia buat homework :) adik kite pun tgh merungut2 banyak homework..

haslinda said...

Munirah: cian diorang byk homework.zaman kte da berakhir.hehe...^^

cik ery said...

linda...dr ct jgn lupe.haha

haslinda said...

cik ery: haha.ok2...selamat bercuti kepada bonda kesayangan bioM, Dr Siti Aisyah

miss inna said...

hahaha! mc2m gelagat nie..:)
lucu..

haslinda said...

miss ina: memang lucu. tu baru ckit. kalo x ciap tertonggeng, mencangkung. nampak sgt dia bosan wat homework tu... hehe^^

Dea said...

awk kena tag.. hehe

http://nuruldya13.blogspot.com/2011/05/yanasenseis-giveaway.html

haslinda said...

Dea: haha..ya ke..ok.thanx...^^

d_LA said...

rindu la nak skolah balik even byk keje skolah kdg2 smpai nangis sbb x ingat nak buat keje skolah..haha

haslinda said...

d_LA: haha...tau x pe...^^