10 May 2011

Nutrient Analysis...

Assalamualaikum...^^

Hari ni hari ke-5 aku dok kat wakaf tengah ni. kehidupan dok kat umah ni sedikit sebanyak mengubati rindu aku kat umah. lagi2 ada sorang housemate ni, dia pandai sangat masak. setiap masakan dia konpem sedap. tadi dia masak sardin. sedap sangat2 sardin tu. rasa dia sebijik macam sardin yang mak masak. sedapnya... thanx alot awin. =)

Petang tadi time lab buat nutrient analysis. agak kelam kabut jugak sebab lama da tak buat analisa tu. tapi tadi just buat standard curve je dulu. baru buat standard curve je da kelam kabut, cane la nak analyze sampel air laut time kat bidong nanti. mesti lagi kelam kabut. boleh pulak tadi kitorang tesalah buat. kitorang tertukar deionized water dengan distilled water. disebabkan silap yang kecik macam kuman tu je, terpaksa la kitorang repeat balik experiment tu. nasib baik sempat habiskan dalam masa petang tadi tu jugak. sebab ada group yang buat silap jugak and tak sempat nak siapkan dalam hari ni. terpaksa la diorang postpone esok sebab procedur experiment diorang lagi panjang. 

from google
Tak pe la. tu la tujuannye buat lab tu ari ni, sebagai practice sebelum gi pulau. nanti da sampai pulau, tak da banyak buat silap lagi sebab kite da tau ape yang patut buat apa yang tak and da tau apa yang salah  apa yang betul.

Ok la. aku tak tau nak bebel ape lagi. tu je la untuk hari ni...tenkiu sudi bace...^^

3 comments:

miZs bLccrEnT said...

blajar memasak?

d_LA said...

tetibe rs nak mkn sardin gak blk ni..hehe

haslinda said...

d_LA: makan, jgn x makan. sekali sekala makan sardin, sedap hingga menjilat pinggan...haha...^^