19 April 2011

Aku nakkkkkk benda tu!!!!!

Assalamualaikum...^^

Hai... hari ni aku mempunyai kerajinan yang lebih nak wat entry yang lebih2. bukan senang nak tengok aku rajin cam ni. mesti mak bangga kalau ternampak aku rajin macam ni. heheh... memandangkan hari ni aku da tetap kan hari untuk berehat sambil menenangkan hati, minda dan fikiran yang agak kusut selama lebih seminggu, maka berbelog je la yang aku tahu... nak tenangkan fikiran jalan2 kat luar, tak da teman. kang tak pasal2, duit pun dengan tenangnya mengalir keluar deras macam air terjun Lata Tembakah kat Besut tu... haaa, untuk selamatkan duit aku, dok bilik je online. lagi bagus. save duit and energy aku... kan3x...

entry malam ni, aku nak cerita pasal satu benda yang da lama sangat2 aku teringin, tapi tak dapat2. tak tau la bila zaman aku leh dapat benda ni. kalau lah benda tu boleh dapat free tak yah bayar kan, mesti aku da peluk benda tu sebelum tok ki aku lahir ke dunia lagi kan??? ha??? tapi kalau tok ki aku belum ada kat dunia ni lagi, macam mana pulak aku da boleh peluk benda tu??? oohhh, agak nya tok ki aku lagi muda dari aku kot... eh salah, mana boleh tok ki aku lagi muda dari aku...

ahhh, dah2, cukup... pening pale aku pikir benda yang ntah hape2 tuh... ok, back to our story. kt mana td? ha, tok ki aku kan... ape pulok... benda yg aku nak peluk tu la. isshh... haa, aku selalu mintak kat mak aku suh beli kan aku benda tu, tapi mak cakap "alah, tak perlu lah benda tu. pakai yang dah ada tu sudah la. kalau nak jugak, dah keje nanti, beli la guna duit sendiri...." sedih nye. kalau nak tunggu keje, alamat nye lambat lagi la. time tu da kuar new edition yg lebih gempak dengan harga yang lebih bombastik... mau habis sebulan gaji aku nak dapat benda sebijik tu. ikat perut sebulan, konpem ramping cam kakak aku Taylor Swift tu. ish2... tak pe la, kalau mak dah cakap macam tu. bersabar je la. tunggu je la keja nanti. nanti da keja semua nak beli. rumah, kereta (lesen kete pun tak da lagi... berangan lebih), kawen. upsss, kawen??? kalau kawen dulu, minta kat mr husband je la beli kan. heheh... hampeh punya bini. tak dapat kopak duit mak, kopak duit laki... kesian la sapa yg dapat aku nih...

emm, korang mesti tertanya tanya kan hape mende la benda tu, benda tu dari tadi. mungkin ada yang da tau, tapi mungkin ada gak yang still blur2 kan. lagi2 yang da memang semula jadi dilahirkan untuk memegang watak seorang yang blur ya amat... hehe... jgn marah... benda tu ialah... malu la nak gitau... malu, isk3x *,^... tak pe la, da cite kena tunjuk gak la kan... benda tu ialah... jeng3x. dup dap dup dap la plak....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
relax sat naaa....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
taraaaaaaaaaaaaaaaaa....
NK-D7000-AFSVR18105
Canon DSLR EOS 60D

ekceli, aku tak tau sangat pasal brand ape yang gud2, and spec bagi setiap camera tuh. tapi, camera jenis besar gabak ni la yang aku nak sangat peluk sejak dari sebelum tok ki aku lahir... nanti agak2 da cukup duit and da sampai seru nak beli, baru la aku servey harga, brand and spec dia... kalau dapat je, konpem tido malam peluk dia, sambil makan amik gamba setiap butir nasi lauk sambal sotong yang masuk dalam mulut aku, mandi pun gantung kat tempat sidai tuala tuh. fuh, bahaya... eh, over plak. aku minat sangat2 dengan photography art ni. tapi sekarang aku ada digital camera brand kodak je. tak mampu lagi nak beli yang besar gabak tu. insyaAllah, ada rezeki lebih, aku beli DSLR cam tuh. ok? sesapa yang agak2 nak sponsor tu, kecil tapak tangan, 10 padang bola siaz kat taman umah kak ngah aku tuh aku tadah kan. hukhuk...

jap, before tu, ada lagi satu camera idaman aku. yang ni murah sikit. tapi aku lebih mengada ngada tahap gaban nak yang mahal lagi besar gabak tuh. biar bawak pi mana2, sume orang tau aku ada DSLR (niat saja da tak baik, padahal aku orang yang last kot gendong benda alah besar gabak tuh). tapi yang ni, setakat ni aku tak pernah jumpa lagi kat kedai2 camera biasa. selalu tengok dalam internet je... org kata kat KL ada jual... kalau boleh dapat yang hok ni pun bagus gok. leh wat koleksi. chumel bangat tau camera nih. cam camera menan pun de gak. tapi effect dia, pehhh, kalah pic yang kena edit kat photoshop or picasa. hehek...

LOMO... cute kan??? cam camera menan time kecik2 dulu je...
lomography-diana-camera
ni antara effect lomography... tak payah penat2 nak edit dah... kuar2 je da chumel gituuu....
see, cantik kan??? setakat ni semua ni hanya lah angan2 yang mana suatu hari nanti aku akan konpem kan jadi buah berangan panas yg macam apek ah choi jual kat tepi Chowrasta Bazaar kat Penang tuh. eh, ape plak??? jadi kenyataan la. pe plak buah berangan. ishh, kalo bab merepek aku lah juara... hehe...

fuh, panjang plak entry aku malam ni. mood nak berbelog membuak2 pulak. mungkin sebab baru lepas makan kot. hati senang... ok la...terima kasih bebanyak kepada sesapa yang sudi baca blog aku yang banyak merepek dari ilmu ni. kalau ada yang perlu diperbaiki, sila lah komen. hehe... (x malu minta dikomen)

izinkan aku berundur diri... wassalam... tatatataaa.... mmmmuuuuaahhh :)

4 comments:

~jIwA kEkAnAk~ said...

nk dslr jgk~

haslinda said...

haha...kan mak da cakap keja dulu,ada duit sendiri beli laa...
sabo je la...

~jIwA kEkAnAk~ said...

hua3....
nty ang blnja la ak....
naa2????
hehe

haslinda said...

hok aloh...aku pn terkapai2 lagi x da duit nk beli utk diri sndri, nk belanja hg plak...aiyooo...