22 April 2011

Aku Dan Si Kucing

Assalamualaikum...^^

Hai sume... da makan malam kah kamu sume??? pada sesape yang belum makan lagi tu, segera lah berbuat demikian untuk mengelakkan sakit perut. hehe... ntah pape je kan aku ni. tak tau nak wat intro langsung... heheh...

Ni, nak cite cikit. tadi masa balik dari makan, aku jumpa ramai banyak anak kucing kat bawah block. rumet aku pulak dok panggil2 kucing tu. so, kucing tu pun ikut kitorang nek atas. kucing yang ikut tu, chuuummmeelllll sangat2. kaler putih+oren. jinak pulak tu....

tak tahan sangat tengok kechumelan kucing tu, aku dengan rakus nya angkat la kucing tu nak men2 ngan dia. pas tu kan, ada ke patut dia cakar tangan aku (sila lah cakap "tak patut, tak patut" sambil diiringi gelengan kepala) baru je puji jinak da nak cakar aku. kesian tangan aku. nasib baik tak calar.... hehe, mengada lebih cikit... rumet aku cakap cara aku tangkap and pegang anak kucing tu tak kena gaya, dia terkejut la kot. sebab lepas tu kucing tu cool je...

tau tak kenapa aku nak sangat main2 ngan kucing tu??? memang la sebab dia chumel, kan aku da cakap tadi. selain tu, sebaaabbb..... hari ni kan Earth Day (tak habis2 lagi dengan Earth Day dia minah ni...), so terlebih eksyen la plak nak manja2 dengan binatang chumel tu. hehe...

then, sempat lagi amik gambar aku ngan kucing tu... mau histeria kucing tu silau terkena flash camera henpon rumet aku tuh.

>picture has been removed by the author<

haha... tu je la yang aku nak cite malam ni... nak sambung wat tutorial biostatistik. aku mengantuk sebenarnye tadi time tengah wat tutorial. tu pasal mengelat ke blog plak. sampai da kena perli ngan rumet... kate nye "mesti linda rasa cam blog tu memanggil2 kan...?" dussshhh, amik ko... kan da kene se das ejekan... lagi pun betul la apa dia cakap tu. aku tak leh lama pun tinggal kan leppy ni. cepat je rindu... hehe... sabo je la...

ok, minta undur diri... tenkiu sudi bace...^^

2 comments:

MummyMikhailnLutfi said...

gambaq ke 2 tu, cara pegang, cam hg nak bunuh kucing tu je..weii..aku nak blk kmpg this coming weekend!..

haslinda said...

MummyMikhailnLutfi: mana ada nak bunuh, just pegang kepala dia suh pandang camera ja...
oh, tidaaakkkk... nak balik kg jugak...tp exam x hbs lagi la. 2hb mei baru habis. meh la singgah sini melawat aku...